StartseiteSchloss GrünewaldFreilichtmuseum DorenburgKloster EberbachSchloss LembeckAussteller-InfoPresseKontakt

Freilichtmuseum Dorenburg:

Romantischer Weihnachtsmarkt

Romantische Kerstmarkt

GartenLeben

Tuinleven

Allgemein:

Startseite

Links

Download (PDF):

Kerstmarkt 2015

01. – 03. December 2017 (1e kerst)
08. – 10. December 2017 (2e kerst)


BESTE NEDERLANDSCHE BUREN!
ZIN IN EEN KERSTDROOM IN HET OPENLUCHTMUSEUM?

In het afgelopen jaar vond voor de romantische kerstmarkt in het Niederrheinische Freilichtmuseum plaats en lokte vele duizenden enthousiaste bezoekers aan het einde van het seizoen naar de Dorenburg.

Wij verheugen ons erop ook dit jaar op het terrein van het Niederrheinische Freilichtmuseum in Grefrath weer een kerstmarkt met kunstnijverheid te mogen presenteren.

Meer dan 100 ambachtslieden bieden in historische entourages hun uitsluitend zelf vervaardigde, hoogwaardige stukken aan:

Stemmingsvolle lichtobjecten, beelden van hout en keramiek, designsieraden van goud, zilver en edelstenen, glaskunst, textiel van wol, vilt en zijde, gebonden boeken, speelgoed, poppen, teddyberen en veel meer verrassingen rond de kersttijd.

Dorenburg wordt dit jaar weer door de actiekunstenaars uit Aken Tom "Hitzegrad" Jäckel en Kirstin Sauer in een geheimzinnige licht- en vlaggenzee gedoopt.

Het uitgestrekte terrein en de entourage van het openluchtmuseum worden sprookjesachtig verlicht met bijna 1.000 meter lichtjesketting, knetterende vuurkorven en oplaaiende fakkels langs de wegen.

En naast de goochelaar Narrenkai en de middeleeuwse muisroulette zullen er nog meer attracties zijn: Bijv. een vuurspektakel in de schemering en een uitvoering van het actietheater uit Bochum. Niet te vergeten is natuurlijk het geopende speelgoedmuseum, de uitvoering van de Grefrather kleuterschool op beide dagen tegen 16.30 uur en het geheimzinnige verlanglijstje met maanstofblazen. Ook zullen wij u met buitengewone klassieke muziek (trompetten, operazangeres en koor) verwennen.

Snuif de geur op van vers gebakken brood van de historische bakker, betoverende vlamkoek, een met kaneel gevulde lucht of een warm bereide beker glühwein, honingwijn of appelpunch volgens traditioneel recept.

Een aangename dag in het openluchtmuseum ;-).

Openingstijden:
01. tot 03. December 2017
08. tot 10. December 2017
Vrijdag + Zaterdag vanaf 13-21 uur
Zondag vanaf 11-20 uur

Toegang:
Volwassenen 7 € per dag
Kinderen (-16 jaar) gratis toegang
Parkeertarief 2 €Uw weg naar Rijnlands Openluchtmuseum Dorenburg...